Direct naar de inhoud.
SPW header SPW header SPW header SPW header SPW header SPW header
Welkom op de site van vv SPW. Hier kun je alle informatie over onze vereniging vinden.

Bezoek RTV Noord aan SPW 19 januari 2016

Afgelopen zaterdag stond SPW – Thos op het programma. Door de slechte weersomstandigheden is de wedstrijd afgelast. Desondanks de afgelasting bracht RTV Noord verslaggever Henk Elderman een bezoek aan SPW.

Luister hier het interview tussen RTV Noord en SPW.

SPW gaat volgend weekend op wintersport naar Winterberg. De thuiswedstrijd tegen THOS was daarom naar voren geschoven. Helaas kon de wedstrijd zaterdagavond niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden. Op het kunstgras lag een laag sneeuw van zo’n drie á vier centimeter.
IMG_0154 (Custom)

‘Het is jammer dat het niet doorgaat, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn om te spelen. Dat is het nu duidelijk niet’, zegt trainer Henry Meijerman. De oud-prof van Emmen en Veendam heeft onlangs zijn contract verlengd bij de middenmoter in de vijfde klasse E.

Skiën
Meijerman is ook de animator van een trip naar het Duitse skioord Winterberg. ‘Ik regel dat voor in totaal wel twintig man, bij de verschillende amateurclubs waar ik speelde en waar ik trainer ben.’ Skiën is niet de belangrijkste tijdens het verblijf in het skioord. ‘Het gaat mij erom dat we als groep een paar dagen weg zijn. Misschien is er nog even tijd om van de zwarte piste te gaan.’

Speler Erik Meijer verheugt zich erop. ‘Vorig jaar zijn we ook geweest, maar dat was geen succes voor mij. Ik ben geen skiër’, vertelt hij over de het uitstapje van vorig jaar. Over het voetbal van SPW is hij duidelijk. ‘We scoren te weinig, daar schort het aan in dit seizoen.’ Het verklaart de positie in de middenmoot met 19 punten uit 12 wedstrijden.

Vijf dagen
Een andere speler Davy Kloen denkt dat de dagen in Winterberg de selectie goed zal doen. ‘We spelen altijd goed als we met z’n allen op pad zijn geweest. De wedstrijd daarna is tegen koploper Wedde. Die zijn dus gewaarschuwd.’ Kloen is naast speler van het eerste elftal ook PR-functionaris bij de club. Daarnaast draait hij nog bardiensten. ‘Ik ben in totaal wel vijf dagen op de club, maar ik doe het graag’, zegt hij in de bestuurskamer op Sportpark Noord.
IMG_0157 (Custom)
Henk Elderman

In de kantine is oud-speler Jan Willems druk in de weer om de feestelijkheden rondom het 70-jarig jubileum te regelen. Op 21 april is het zover. Er wordt drie dagen lang stilgestaan bij dat heugelijk feit. Willems was in het verleden zelf rechtsback van SPW. ‘Toen ik hier kwam spelen, degradeerden we meteen naar de onderafdeling. Een seizoen later maakten we dat meteen weer goed met promotie naar de vierde klasse.’