Direct naar de inhoud.
SPW header SPW header SPW header SPW header SPW header SPW header
Welkom op de site van vv SPW. Hier kun je alle informatie over onze vereniging vinden.

Ons spel moet onze accommodatie achterna! 15 januari 2016

Davey Kloen woont in Stadskanaal, waar hij speler van het eerste elftal van vijfdeklasser SPW is. Maar dat is niet het enige dat Kloen bij zijn club doet, want sinds  twee jaar is de nu 24-jarige ook bestuurslid: “Ik heb de onderdelen PR en Communicatie in mijn portefeuille. Wanneer ik als bestuurslid naar de club kijk dan ben ik erg tevreden, maar de prestaties van het eerste elftal blijven nog een beetje achter bij de groei die we als club doormaken.” Een duidelijke opgave dus voor Kloen en de zijnen, die zaterdagavond aftrappen tegen THOS.

Speler én bestuurslid: Davey Kloen...

Speler én bestuurslid: Davey Kloen…

Mouwen opstropen en gaan
“Dat zal wel weer een lastige wedstrijd worden. In de wedstrijd in Beerta misten we zoveel kansen dat we uiteindelijk blij moesten zijn met een puntje. THOS staat dan wel wat lager op de ranglijst, maar onderschatten kan niet aan de orde zijn: mouwen opstropen en gaan is het devies!” Dat moeten de blauwhemden dan doen zonder zeven spelers die normaal gesproken bij de wedstrijdselectie van trainer Henry Meijerman zitten. Volgens Kloen is daar ook de verklaring voor de toch wel tegenvallende resultaten van dit seizoen te vinden: “Dat is voor ons niet op te vangen.”

Periodetitel
Toch wil de middenvelder zijn ploeg niet helemaal afschrijven voor de vurig gewenste promotie: “Er zijn dit seizoen drie periodetitels, dus ik denk dat we ons maar op de derde periode moeten gaan richten. Wanneer een deel van geblesseerde jongens weer fit is, dan hebben we wellicht een kans.” Trainer Meijerman, die recent zijn contact bij de Knoalsters verlengde, moet nu een beroep doen op A-junioren, die vooral fysiek tekort komen voor het voetbal in de vijfde klasse. Dat Meijerman momenteel zelf ook niet inzetbaar is als speler, scheelt volgens Kloen een slok op een borrel: “Als aanspeelpunt is hij van onschatbare waarde voor ons. Dat missen we echt.”

Enorme impuls
Wanneer we de student Rechten én Psychologie vragen naar de ontwikkeling die SPW doormaakt, dan wordt hij enthousiast: “Vooral de stap naar onze nieuwe accommodatie heeft voor een geweldige impuls gezorgd! Tegenstanders die op bezoek komen zijn echt onder de indruk en we krijgen alleen maar complimenten. In feite staan we al met 1-0 voor op het moment dat de wedstrijd begint en dat was in het verleden echt wel anders!” Ook kan de club uit Stadskanaal Noord een beroep op een grote schare vrijwilligers, die volgens Kloen gezamenlijk zorgen voor een gemoedelijke sfeer. En dat is één van de aspecten die de club meer wil inzetten om uiteindelijk de stap naar de vierde klasse te maken.

Winnaarsmentaliteit
“De afgelopen jaren hebben we het laten liggen op de momenten dat het moest. Wat dat betreft kunnen wij als spelers nog wat leren van de winnaarsmentaliteit van onze trainer.” Maar onder invloed van een steeds groeiende jeugdopleiding ziet Kloen, die ook nog part-time werkzaam is bij Stad-Groninger meubelfirma Kruit & Kramer, kansen om toch een keer de stap te maken: “Als we ons kunnen versterken met enkele jongens om de selectie wat positieve impulsen te geven en tegelijkertijd de selectie verbreden, dan moet dat wel gaan lukken. De accommodatie is al op niveau, nu alleen het voetbal nog.”